Vissza a montam.hu főoldalára
Informácók a Border Collie kutyáról
Kutyáim törzskönyvei
Border Collie Album
Videók a kutyáimról, rólam, humoros kisfilmek, és egy egyedülállóan ingyenes oktató filmsorozat!
Eladó kiskutyák...

Köszönöm, hogy megtisztel gondolatai, véleménye és kérdései megírásával! E-mail címem:

Kedves Tamás!

 Bevallom, olyan meglepetésben volt részem honlapját nézegetve, amilyenre még nemigen volt példa NEM rövid életem során. Ennyi szeretetet, megértést, elragadtatást kutyatenyésztőtől még nem hallottam és ezek a felvételek a csodálatos zenével.  csak ültem a képernyő előtt és sírtam a meghatottságtól.

 Nekem is volt egy "CSODÁ"-m, Bonnie, aki ugyan nem volt fajtatiszta, de 8o %-ban magán viselte a borderek jellemzőit. Németországban találtunk rá egy menhelyen, és azonnal beleszerettünk. Akkor két éves volt. Magunkhoz vettük, és imádtuk. Tizenkét évet töltöttünk együtt, amikor megbetegedett és nagyon rövid idő alatt itt hagyott minket. Most október végén lesz két éve, hogy eltemettük az udvarban, kedvenc helyén.

 Nem tolakodásképpen mondtam el a történetünket, csak szerettem volna alátámasztani mindazt, amit Ön olyan szépen és érthetően megfogalmazott erről a csodálatos fajtáról.


 Kedves Tamás! Még egyszer köszönöm ezt az élményt, kívánom, hogy még nagyon sok boldog órát töltsön kutyusaival és örökre maradjon meg ez a határtalan szeretete a kutyái iránt.

Szeretettel üdvözli Önt:  Littvay Emese

 

 

Kedves  Tamás!

A kiskutyus épségben megérkezett Egerbe! Dominó lett a neve, röviden  csak Domi. Bár csak pár napja van itt velünk , mindenkinek a szívébe lopta magát (elég volt egy pillantás). Nagyon gyorsan tanul, de gondolom ezt mondanom sem kell:)

Üdvözlettel, Kovács Judit, Eger

 

 

Szia Tamás!

Stich NAGYON aktív!!!!
Este velem alszik természetesen az ágyon! Hogy hol az éjszaka folyamán? Mindenhol! Sosem egy helyen!
Most is itt harapja a kezem!!!!!!
Nehéz lefárasztani!!!!
Majd küldök még képet!!!
Üdv.: Benkőné Androvics Andi, Görcsöny

            

 

              

 

Szia Tamás,
 
Igaz, hogy még csak 2 napja hoztuk el Jessykét Tőled, de nem tudom megállni, hogy ne írjam meg Neked mennyire le vagyunk nyűgözve tőle!!


Amikor első éjszakájára egyedül hagytuk, mondtuk neki, hogy jó éjszakát, megyünk aludni, ő is menjen szépen alukálni...elköszöntünk tőle, erre Ő megfordult, bement a házába és lefeküdt...én a meglepetéstől alig tudtam magamhoz térni! Mi is lefeküdtünk és megbeszéltük Petrával, hogy mi legyen a stratégia ha éjszaka felébred és sír vagy nyüszít...aztán reggel 7 órakor az óra csörgésére ébredtem!
Jessyke egy szó nélkül végigaludta az éjszakát!!!

Tudod, én korábban bele-beleolvasgattam néhány kutyás "szakirodalomba", ahol hosszasan ecsetelték, hogy hogyan kell egy kiskutyát (hetek alatt!) beszoktatni a házába, mit lehet tenni, hogy elviseljük a napokig tartó vonyítást, hogyan próbáljuk rászoktatni, hogy elviselje az egyedüllétet....és akkor hazahozzuk Jessykét és egyik ámulatból esünk a másikba....Egyszerűen hihetetlen, hogy ennyire könnyen megy! Hogy egy ilyen kiskutya ennyire szuper legyen!!


Hihetetlenül boldogok vagyunk, hogy Jessyke a miénk lehet, és még egyszer nagyon köszönjük... üdv, Kardos Kriszta
, Budapest

 

 

Szia Tamás!


 Egy hónapja járunk agility edzésekre. Iwani nagyon élvezi, azt mondják, van hozzá tehetsége. Most lettünk 1 évesek , hihetetlen hogy nemrég még kis szőrgombóc volt most meg egy óriás... Edzésen el vannak ájulva!!! :D. Nagyon büszke vagyok rá bár még nagyon sokat kell tanulnunk:/ Szeptemberben ha minden jól megy megyünk a TopMancs kupára...

Pap Daniella, Siófok

 

 

Szia Tomi, sok szeretettel küldöm Jesse fotóit! Különösen szép és nagy kutyus lett belőle, és napról napra egyre nagyobb! Mi is szeretnénk meglátogatni téged, Jesse szüleit és a kistestvéreit.

                       

                

             

 

Üdvözlettel: Polónyi Viki, Dunaharaszti

 

Kedves Tamás!

Ezúton küldöm Neked a fényképeket erről a tündéri rosszcsontról! Egyben fogadd őszinte elismerésemet, mert ilyen szép kiskutyát nem láttam még soha, pedig nem kevés ideje vagyok border-collie fanatikus!:))

 

        

Amint arról a képek is tanúskodnak, igen jól érzi magát nálunk, és ha nem veszed tolakodásnak, akkor meglátogatnánk a tavasz folyamán valamikor, mihelyt lecsillapodott ez a nagy oltás-mizéria.:)

Üdvözlettel:

Nagy-Peiker Beáta
(akinél kevés boldogabb ember van karácsony óta)


 

Kedves Tamás!

Mellékelten küldünk néhány képet a kiskutyáról, akit Bodzának neveztünk el. Nagyon szeretjük és sok örömünk van benne. Kedvence egy plüss játék kutya és a söprű. Irtó okos szinte mindent elsőre megtanul. Az állatorvos is mindig mondja amikor visszük, hogy milyen gyönyörű kiskutya. Még a"Zord apa" is ellágyul, ha meglátja...

 

        

Szóval mégegyszer köszönet ezért a csodáért.

Üdvözlettel:Béres család Budakesziről

 

 

Kedves (volt) gazdim!

Roni vagyok (bár Te még így nem ismersz), már 8 hetes vagyok és úgy gondoltam, hogy írok Nektek, hogy megnyugodjatok.

Nagyon-nagyon jó helyre kerültem. Imádnak a szüleim. Anya nagyon szeret, állandóan játszik velem és agyon puszilgat. Én is kijelöltem fő gazdinak, így ahol ő van, ott vagyok én is.

A múltkor voltunk egy nagyon nem jó helyen, ahol egy bácsi agyon fogdosott és még szurit is kaptam. Képzeljétek itt van egy nagy  kert ahol rohangálhatok és játszhatok sokat. A kedvencem a söprű és a cipők, de anya mindig rám szól, hogy nem szabad. Pedig az a legizgisebb...

Most még inkább bent vagyok mert nagyon hideg van, de sokat megyünk ki a kertbe is. Azt mondják anyáék, hogy nemsoká kimehetünk a nagy falak mögé is. Azt már nagyon várom.

Anya csinált rólam képeket, hogy lássátok mekkorát nőttem és, hogy hol lakom. Ezeket is küldöm.
Sok-sok puszit küldök a mamámnak és a papámnak és persze nektek is, és üzenem, hogy hamarosan meglátogatom őket!!

Addig is sok vakkantást küldök!

Roni

 

U.i: Én vagyok a világ legboldogabb gazdija, hogy egy ilyen tündér és híréhez méltón a világ legokosabb kutyusa az enyém lehet. Köszönöm!


Üdvözlettel: Heberling Krisztina ( az anya)

 

         

 

Kedves Tamás!

Küldök néhány képet a kutyusról. Már készülünk lassan az első szabadtéri turákra. Igen nagy örömünk van a kicsiben.

Üdvözlettel: Borcsányiék Szombathelyről

 

 

Tisztelt Tamás!

Ígéretünkhöz híven küldünk pár képet a 2007 októberében született Bundy kutyánkról, aki azóta felcseperedett. Engedelmes, gyerekszerető, hűséges házőrző lett belőle.

Üdvözlettel,

   Skornyák András és családja Isaszeg

 

     

 

Kedves Tamás!

 Ő a mi kis Iwanink, egy igazi kis rosszcsont. Egy ideig  a lakásban lakott, de most már összebarátkozott a másik kutyánkkal és nagyon jó barátságot kötött a cicánkkal is. Ők ketten elválaszthatatlanok lettek. Nagyon szépen köszönöm. 

Pap Daniella

     

 

Kedves Tamás!

 Az új családtag annyira elvarázsolt bennünket, hogy szinte alig tudunk elszakadni mellőle. A hétvége teljes kutyalázban telt, bámulatos a kicsi. Fantasztikus hogy mennyire igényli és szereti a közelségünket, nagyon imádjuk a csintalanságaival együtt.


 Köszönöm hogy ilyen kis kutyát nevelt belőle, azon leszünk hogy ezt csak javítsuk és a legjobb társunk legyen mindenben.


Üdvözlettel,
Borcsányi Péter

 

 

Üdvözlöm!

... A weboldala nagyon szép. A képek és filmek...olyan megható volt látni hogy létezik olyan ember aki ennyire szereti és becsüli a kutyáit ...Novotny Orsolya

 

 

 

Kedves Tamás!

Baffy-rol csatoltam két
képet. Nagyon szép és okos kutyus lett belőle. Mindig kergeti a macskát, a gyíkot, meg a traktort. :) Üdvözlettel: Seres család

 

                

 

 

Szia Tomi!

Küldök képet a mi kis kutyinkról!!
Már nagyon okos, suliba jár, és 100 pontból 92-őt elért a vizsgán!!Vittük tovább, a haladókhoz, úgyhogy a 7végi progi megvan a kutyának!!!:))
Imádjuk nagyon, ahogy tud nézni!!!ÁÁÁ! Ő az igazi pasi!!!:))) Puszi: Somogyi Kitty

 

 

 

Kedves Tamás!

Lexi felnőtt képeivel kívánok Neked és Családodnak nagyon Boldog 2008-as esztendőt! Bognár Anna

 

 

 

 

 

Kedves Tamás !

Rátaláltam a Border Collie Albumra, s bizony elszorult a torkom, s potyogtak a könnyeim. Gyönyörűek a képek, a vers és a zene, de a legbeszédesebbek a kutyák szeme, mely arról mesél, hogy az Ön otthonában megtalálható a Csoda ! Velünk is él egy gyönyörű border collie kutyus, immáron elmúlt 1 éves. Jómagam teljesen kutyabolond vagyok születésemtől kezdve, s nagy barátságok köttettek ezen idők alatt. Minden kutyámért éltem haltam, nagyon szerettem őket. Viszont el kell ismernem a border colliekban van valami különleges, amit nem tudok nevén nevezni, egyszerűen csak árad ezekből a kutyusokból.... A mellékelt képek pedig - melyeket szeretettel küldök - önmagukért beszélnek...Tisztelettel, s ismeretlenül is mély barátsággal: Germanné Kemény Ildikó

 

 

 

Kedves Tamás!

Szeretettel küldöm Artúr néhány sztárfotóját! Egyébként Artúr egy zseni, nagyon ügyesen agilityzik! Nagyon jól megvannak az ugyanannyi idős Hektorral, aki egy németjuhász. Ha Artúr nincs Hektorral, Hektor sír utána... Mindkettőjüket imádjuk! Köszönjük Neked! Üdvözlettel: Andráskó Rita

 

       
       

 

Szia Tamás!

Csatolok Neked képeket Molliról. Gyönyörű nagy kutyus már, az egész családom imádja.
Remélem Sztraunáék is jól vanak! Üdv:
Pásztor Angelika

  

  

Szia Tamás!

Utólag küldök Nanáról képeket. Nagyon ügyes, anya összes virágát kiásta. Öröm volt nézni, ahogy kergette. Elnevezte Ásókának. Szeptember lévén beírattuk kutyasuliba, ahol eddig sikeresen teljesítettünk. Szeret frizbizni, játszani. Nagyon örülünk neki, már családtag.
Üdvözlettel:
Nyilas Sára

  

 

 

Jó napot kívánok!

Olyat, amilyet nekem okozott a szuper honlapjával!!!!!!!!! Nagyon régen láttam ilyen igényes és szórakoztató, kedves videókat és képeket, a zene választásról már nem is beszélve. Nagyon szépek és aranyosak a kutyusai! Kívánok Önnek sok szép almot és kedves sorokat, mert szerintem aki megnézi a honlapját nem tud majd elmenni szónélkül:-))))))))))) Üdvözlettel: Baravi

 

 

 

Hello Tamás!

Szeretnénk még egyszer megköszönni a kutyust, amit tavaly vettünk tőled. Nanának neveztük el a Kutyabajnok című filmben szereplő kutyusról. Édesapám születésnapi ajándéka és azóta is sok örömet okoz szüleimnek. Van egy pótanyukája, a 7éves pulink, Bogika. Szerencsére 1-2 nap ismerkedés után elfogadták egymást.
Nana imád játszani és kertészkedni. Az orra mindig földes. :) Bogitól "megtanult" ugatni!!!
(a pulik ugye eléggé csaholósak) Lesi Bogit és ha ő ugat, akkor ő is. :)
Már elsőre is könnyen mindent megjegyez és fantasztikus, ahogyan a szemével próbál hipnotizálni. Imád szerepelni!!! Rex felügyelő megirigyelhetné azt a nézést aminek Nana a birtokában van, ha rosszat csinál és ezt el akarja nálunk tusolni. Ilyenkor megszakad a szívünk és persze akkor ő nyer.
Az egész családot imádja. Nagyon szeret minket is a férjemmel, pedig minket nem lát napi rendszerességgel. Az autónkat már felismeri és ahogy befordulunk a ház elé, ő már a kapuban "beszél" hozzánk. Ilyenkor a kapuban a vám legalább 10 perc simogatás fejenként, csak ezután lehet belépni az ajtón. :)


 Üdv:
Koza Zsófi